Gemeente Zwolle - Overstap Assistent Office 365

Inleiding

De gemeente Zwolle is bezig om Microsoft Teams verder uit te rollen voor het samenwerken. Om op een veilige manier samen te werken met Office 365 moet de gebruiker eerst een groot aantal (technische) handelingen verrichten op hun ‘Bring Your Online Device’. Te denken valt aan:

1. Registeren Zwolle account in de W10-omgeving van de gebruiker.
  2. Term of Use accepteren.
  3. Office Plus applicaties (inclusief Outlook) downloaden en installeren op de Windows devices.
  4. Voor mobile en tablet de Outlook app installeren.
  5. Instellen Outlook voor de verschillende devices van de gebruiker, bijvoorbeeld laptop en mobiel.
  6. Indien gewenst instellen eigen privé mailadressen in Outlook.
  7. OneDrive configureren.
  8. Teams synchroniseren.

Een deel van Zwolle medewerkers kan aan de hand van een handleiding zelf de handelingen uitvoeren en de gewenste instellingen instellen, een deel van de Zwolle medewerkers heeft begeleiding nodig. We beginnen in januari 2021 met het overzetten van de eerste afdelingen en zijn in mei 2021 klaar met de laatste afdeling.

Wat verwachten we van jou?

Elke medewerker moet uiteindelijk bovengenoemde stappen hebben uitgevoerd op de eigen thuiswerkplek ofwel ‘Bring Your Online Device’, al dan niet onder begeleiding. Van jou vragen we dat je aan de hand van de handleiding Zwolle medewerkers begeleidt bij het uitvoeren van alle benodigde stappen. Natuurlijk kunnen zich alsnog technische problemen voordoen. Daarvoor zijn functioneel beheerders van de gemeente Zwolle op de achtergrond, waar je vragen aan kunt stellen of waarmee je samen de begeleiding kunt afronden.

De tijdsbesteding is gemiddeld 8-24 uur per week, overdag en voornamelijk online. Aan de hand van een rooster en natuurlijk in overleg word je ingedeeld.

Heb je interesse, stuur dan een CV naar Yvonne Wolf, y.wolf@zwolle.nl, waarin je ook aangeeft waarom je deze begeleiding wilt doen en hoeveel tijd je hiervoor kan inzetten.

Bezoek de website

Locatie: Zwolle
Dienstverband: Part time
Studierichting: Business IT & Management

RYSST - Student Junior Software Engineer

Doe jij een hbo- of wo-opleiding in de ICT? Bouw jij aan eigen hobbyprojecten en wil jij graag buiten schooltijd werken in een bedrijf waar je je verder kan ontwikkelen als software engineer? Lees dan verder! Wij zijn namelijk opzoek naar developers voor onze kantoren in Zwolle en Maarssen (Utrecht).

Bij RYSST werk je in zelfsturende scrumteams met klas- & studiegenoten. Je werkt aan grote opdrachten van onder andere de Bijenkorf, gemeente Den Haag, Wehkamp en Unit4. Dit doe je buiten schooltijd op bijvoorbeeld de donderdagavond en/of zaterdag. Daar waar jouw klasgenoten werken bij de supermarkt als vakkenvullen of de post bezorgen, kun jij relevante werkervaring opdoen als software engineer en bouw je aan een goed CV voor na je studie. Daarnaast kan je een kijkje nemen binnen grote organisaties en een goed netwerk opbouwen.

Je kennis en kwaliteiten

Wij zoeken een junior software engineer die analytisch, leergierig en oplossingsgericht denkt. Je kan gestructureerd werken en hebt een goed technisch inzicht. Verder:

• Heb je ervaring met programmeertalen zoals Java, PHP of een andere programmeertaal
  • Heb je kennis van frameworks
  • Volg je een hbo/wo ICT-opleiding
  • Je bent op zaterdag beschikbaar

Je team

Het team waar je in komt te werken bestaat uit 3 andere teamleden. Deze teamleden zijn alle 3 student, volgen een hbo/wo ICT-studie (uitstroomprofiel Software Engineer) en komen uit verschillende leerjaren. Het team maakt gebruik van het scrum-framework en de diverse scrum-events (zoals daily’s). De leeftijd van je teamgenoten ligt tussen de 18 en 24 jaar. Wat wij bieden:

• Salaris niet op basis van leeftijd maar op basis van wat jij kan
  • De kans om tijdens je studie relevante werkervaring op te doen, wat goed staat op je cv
  • Een kijkje binnen grote organisaties
  • Periodieke Lan-Party’s / Hackathons / Meet-ups
  • Start je in een nieuw team, dan start je met een escaperoom!

Solliciteren

Enthousiast geworden en zie jij jezelf wel een bijbaan hebben als software engineer. Solliciteren kan via www.rysst.nl/vacatures of door te mailen naar thomas.vermeulen@rysst.nl.

Bezoek de website

Locatie: Zwolle